
استقبال اساتید دانشگاهها از توصیه های رهبر معظم انقلاب
رهنمودهای مقام معظم رهبری در کتاب «راه را باید رفت» به چاپ پنجم رسید
کتاب «راه را باید رفت: رهنمود های مقام معظم رهبری به استادان دانشگاه» به همت دفتر نشر معارف و مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی (نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها) در 216صفحه به چاپ پنجم رسید.
كتاب «راه را باید رفت» با هدف استخراج و ارایه (نقشهی راه)در مسیر توسعه علمی كشور، از نظرات و دیدگاههای رهبر معظم انقلاب، تدوین و منتشر شده است.
این كتاب ارزشمند از 16 بخش تشکیل شده که عناوین آن به شرح ذیل است: 1. ترسیم نقشه جامع علمی كشور (نقشهای برای پیشرفت)، 2. اهمیت و ضرورت نوآوری (طرحی نو باید انداخت)، 3. راهكارهای مشاركت مراكز علمی در توسعه (همراهی برای توسعه)، 4. نقش راهبردی جلسات سالانه رهبری با استادان (جلساتی برای همدلی)، 5. نقش و و ظایف استادان در توسعه علمی كشور (استادان، طراحان توسعه علمی)، 6. ویژگیهای ضروری استاد (استاد باید اینگونه باشد)، 7. نقش و اهمیت نخبگان در توسعه علمی كشور (قدر نخبگان را میدانیم)، 8. وظایف نخبگان (رسم نخبگی)، 9. مروری بر اهمیت و نتایج علم (باید عالمانه قدم برداشت)، 10. نقش علم در پیشرفت و اقتدار كشور (مسیر اقتدار از اینجا میگذرد)، 11. توصیههایی برای رفع عقبماندگیهای علمی (عبور از بحران)، 12. فرصتها در توسعهی علمی كشور (لحظههای گذرا)، 13. تهدیدها در توسعه علمی كشور (خطر در كمین است)، 14. دورنمای پیشرفت علمی ایران (آینده از آن ماست)، 15. لازمه و پیشفرضها در پیشرفت علمی ایران (آنچه باید داشت) و 16. مرور بر شاخصهای پیشرفت (پیشرفت چیست؟)
در بخشی از مقدمه کتاب می خوانیم: «استادان متعهد و دغدغهمند دانشگاهها ... كه برنامهریزی و مدیریت تلاشهای استادان در دانشگاهها برای پیگیری مطالبات رهبر معظّم انقلاب و هدایت جریان علمی و حركت به سمت پیشرفت و عدالت را وجهه همت خویش قرار دادهاند، میتوانند با بهرهگیری از محتوای این كتاب، سرفصلها و موضوعات نشستها و برنامههای بلندمدت، میانمدت و كوتاهمدت را تنظیم نموده و فعالیتهای خود را بطور مستمر در طول سال بر اساس یك برنامه منسجم و جهتگیری و افق روشن، پیگیری كنند.»
در بخشی از کتاب از زبان رهبر معظم انقلاب نیز می خوانیم: «ما آن دونده ای هستیم که باید برسیم به خط برد. دایم باید بدویم... بنابر چشم انداز، ایران باید از کشورهای دیگر در منطقه از لحاظ فناوری و ... جلوتر باشد. شما خیال می کنید کشورهای دیگر همین طور ایستاده اند که ما جلو بریم، آن ها حرکت نکنند؟! آنها هم حرکت می کنند. مسابقه ی دوندگی است؛ مسابقه ی دو است. این راه را باید رفت. اگر وسط راه، همت من و شما سست شود، اگر امیدمان کم شود، اگر خیال کنیم آقا! فایده ای ندارد، خب نمی رسیم. من از این بیمناکم.»
چینش جذاب محتوای کتابها، تدوین مناسب، ویرایش دقیق و صفحه آرایی جذاب از جمله ویژگیهای مهم این کتاب هستند که با استقبال مخاطبان به ویژه اساتید از این کتاب همراه شده است.
|