
انتشار دومین کتاب قرآنی :کتاب «تفسیر سوره یاسین» نوشته حجت الاسلام صفوی منتشر شد.
به گزارش پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی: کتاب «تفسیر سوره یاسین» نوشته حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا صفوی، عضو هیأت
علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در 280 صفحه رنگی از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد.
سورة یاسین سی و ششمین سوره در ترتیب مصحف شریف و سی و نهمین یا چهل و یکمین سوره در ترتیب نزول به شمار آمده است. این سوره ـ در هر دو نظر ـ بعد از سورة جِنّ و قبل از سورة فُرقان نازل شده است. سورة یاسین 83 آیه دارد و از سورههای مکّی است. نام این سوره از حروف مقطعه اش، آن گونه که تلفظ می شود، گرفته شده است. پیامبر اکرم(ص) و امامان اهل بیت(ع) نیز آن را به همین نام یاد کرده اند.
نویسنده در این کتاب، به شیوه تفسیر قرآن به قرآن، به تفسیر آیات سوره یاسین می پردازد. در بخشی از مقدمه کتاب درباره شیوه تفسیری نویسنده می خوانیم: «کتاب حاضر که تفسیر مانندی از سورة یاسین است، نخست یک یا چند آیه را با ترجمة آن میآورد، سپس لغات آن را از جهت صرفی تحلیل میکند و مصدر ومعنای آن را باز میگوید. آن گاه در عنوان توضیحات، کلمات یا جملاتی را که به شرح بیشتری نیاز دارند توضیح میدهد، سپس ذیل عنوان گزارشی از آیات، خلاصه و چکیدة مفهوم آنها را باز میگوید و نکتههایی را که استفاده میشود، ثبت میکند و سرانجام در بخش شرح و بیان که بخش اصلی این اثر است، به بیان آیات میپردازد و مطالبی را که در بخش گزارشی از آیات آورده با دلایل و شواهد آیات قرآنی توضیح و شرح میدهد.
از ویژگیهای این اثر، قرآن محوری آن است؛ یعنی تلاش بر آن بوده که اولاً از طرح دیدگاههای مختلف و انظار گوناگون مفسران و قیل و قالها، به جز در مواردی بسیار اندک، احتراز شود و تنها به آنچه آیات قرآنی گویای آن است بسنده گردد.
ثانیاً سعی بر آن بوده که از ذکر مطالب پیرامونی آیات پرهیز شود و فقط مطالبی در شرح آید که آیات مورد بحث، آنها را مینمایاند، یا به آنها اشاره دارد. البته برای اثبات یک نکته، یا آشکارتر شدن یک برداشت، به آیاتی دیگر را که در آن زمینه یافته و برای برداشتها و نکتهها شاهدی به شمار میآمده ثبت شده است. در نتیجه، تفسیر قرآن به قرآن که هدف نگارنده بوده، تا حدودی شکل گرفته است.»
|